Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
a zsidókínzó zsidókápók megúss
  2008-04-23 19:11:11, szerda
 
  NY Times-cikk: a zsidókínzó zsidókápók megússzák, a Zentaikat üldözik
2008-04-23. 17:10

Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk: a zsidókínzó zsidókápók érinthetetlenek, Zentai nem lehet az, esetleges "bűnösségétől" függetlenül. Íme a példa a jó öreg cionista kettős mércére 1988-ból. Ez a New York Times egy 20 éves cikke, melyből láthatjuk, hogy a zsidóverő zsidókápómocsadékot ugyan megdorgálják, de alapjában véve semmi bántódása nem esik, míg a "nácikat" a Holdról vagy a talaj alól is előrángatják, hogy jól elítélhessék őket.

Egy dolgot meg kell tanulnunk a zsidóktól: az összes kártékony bolsevikot és cionista létrohasztót nekünk is hasonló überpitbullkodással kell üldöznünk és elítélnünk évtizedekig, ha az ország ismét élhető hellyé válik - írja olvasónk. Köszönjük a cikket!

Kapcsolódó: Átadják Zentait a dühöngő zsidóknak


Egy náci táborban zsidókat verő zsidót megfosztottak amerikai állampolgárságától

Egy lengyel születésű zsidó, akit a II. világháború alatti kegyetlenkedésekkel vádolnak, lemondott amerikai állampolgárságáról tegnap egy szövetségi bíróság előtt Brooklynban, és elismerte, hogy zsidó rabokkal kegyetlenkedett egy náci munkatáborban, később pedig illegálisan érkezett az USA-ba.

A bíróság azonban méltányosságból nem utasítja ki az országból a 77 éves brooklini lakost, Jacob Tannenbaum-ot - mely retorziót a kormányzat már egy éve követel - mert az orvosok a vád és a védelem részéről egyetértenek abban, hogy a rossz egészségi állapotban lévő férfi számára ez életveszélyes lenne (Mint látjuk, a nem bűnös Zentai Károly esetében a zsidók tesznek arra, hogy már 86 éves - a szerk.).

Tannenbaum úr, aki múlt augusztusban esett át egy gutaütésen tanúvallomás közben, tegnap beismerte, hogy 1945-ben a gorlitzi koncentrációs táborban, az egykori Kelet-Németország területén rabtársait kápóként még akkor is ütlegelte, amikor a náci őrök nem voltak jelen. A kormányzat kiutasítási szándékának legfőbb indoka is igazolódott a férfi vallomása által, vagyis az, hogy amikor 1949-ben belépett az országba, hazudott múltjáról, eltitkolta, hogy egy tábor kápója volt, és hogy részt vett a zsidók gyötrésében.

Az Egyesült Államokban ezidáig mindössze három zsidót vádoltak háborús bűnökkel, mindannyiukat az 50-es években. "Őszintén hiszem, hogy az ügyben igazságos döntés született" - állítja Neal M. Sheer, a Különleges Nyomozati ügyek igazságügyi részlegének igazgatója Leo Glasser (beszédes név - a szerk.) szövetségi kerületi bíró döntéséről, mely megfosztotta Tannenbaum urat 1955 óta viselt állampolgárságától. "Ez a legjobb döntés, ami megszülethetett"-mondta Tannenbaum úr ügyvédje, Elihu S. Massel (ugyancsak J+ - a szerk.), merthogy "elkerülünk vele egy igazán szörnyű tárgyalást, melyben zsidók vallanának zsidók ellen egy olyan ügyben, amire emlékezni sem akarnak". (a zsidó ügyvéd tehát nyíltan kimondja, hogy a talmudista elveknek megfelelően faji alapon, a zsidóknak kedvezően kell ítélkezni - a szerk.)

Elan Steinberg, a Zsidó Világkongresszus ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy szervezete szerint "a bíróság érzékenyen, a legigazságosabban és legméltányosabban kezelte az ügyet, biztosítva, hogy az igazság keményen, de helyesen érvényesüljön". Tannenbaum ügye ismét felszínre hozta azt a témát, amit számos háborús bűnökkel foglalkozó szakértő és zsidó vezető rendkívül összetett és indulatokat kiváltó dolognak nevez - vagyis azon kérdésekre, hogy miért kellett egy zsidónak együttműködni a nácikkal; hogy az üldözött gyötörheti-e társait; továbbá arra, hogy az efféle kérdések több mint 40 év távlatából megválaszolhatók-e ("Nácik" esetében megválaszolhatóak, akár 60 év elteltével is, hirdetik a boboldók - a szerk.)

Néhány zsidó vezető elítéli ugyan a nácikkal történő kollaborációt, de határvonalat húz azok között, akik önként tették ezt, illetve akik saját életük megmentése vagy társaik helyzetének megkönnyítése miatt vállalták az együttműködést a nácikkal. A kápók - a német Lagerkapo, avagy táborparancsnok szóból - az SS által kiválogatott személyek voltak, akik felügyelték a tábort és olyan különleges előjogokkal bírtak, mint a jobb minőségű étel, ruházkodás és lakhatás. Cserébe felügyelniük kellett a többi táborlakó munkáját.

Tannenbaum, aki csaknem 40 éven keresztül a Brighton Beach-i zsidó hitközség megbecsült tagja volt és egy tehenészetből ment nyugdíjba, Sienia városában, Lengyelországban élt családjával. Innen sorozták be a lengyel hadseregbe, majd három náci tábort is megjárt a második világháború alatt. Egy lengyel táborból viszonylag egészséges rabtársaival együtt 1942-ben egy galíciai kényszermunkatáborba szállították, ahol fogvatartói bántalmazása következtében egyik szemére megvakult és a háta is súlyosan megsérült. Végül 1944-45 között 8 hónapig szolgált kápóként Gorlitzben, egy fegyvergyárban dolgozó 1000 rab munkáját felügyelve.

Gyermekei azt állították, hogy a vádakkal szemben Tannenbaum úr - aki 12 tagú családjából egyedül élte túl a háborút - védelmezte a rabokat a nácik kegyetlenkedéseivel szemben, s mindezt idáig nem vonta kétségbe senki. A kormány azonban az Egyesült államokban és Izraelben élő túlélő szemtanúk részletes panaszai alapján indított vizsgálatot, melyek szerint "kegyetlenkedett és fizikai erőszakot alkalmazott a rabokkal szemben", valamint hogy "néha mindezt az SS személyzet távollétében is megtette".

Sheer tegnap azt nyilatkozta, hogy Tannenbaum úr a panaszosok minden vádját elismerte, különösen azt, hogy kápóként fizikai erőszakot alkalmazott még a németek távollétében is.

(Forrás)

A Jew Who Beat Jews in a Nazi Camp Is Stripped of His Citizenship

*
E-MAIL
* Print
* Single-Page
* Save
* Share
o Digg
o Facebook
o Mixx
o Yahoo! Buzz
o Permalink

By ROBERT D. MCFADDEN
Published: February 5, 1988

LEAD: A Polish-born Jew accused of wartime atrocities surrendered his United States citizenship before a Federal judge in Brooklyn yesterday and admitted that he brutalized Jewish prisoners in a Nazi forced-labor camp and later entered this country illegally.

A Polish-born Jew accused of wartime atrocities surrendered his United States citizenship before a Federal judge in Brooklyn yesterday and admitted that he brutalized Jewish prisoners in a Nazi forced-labor camp and later entered this country illegally.

But under an agreement with the Justice Department, the 77-year-old Brooklyn resident, Jacob Tannenbaum, will not be deported - an action the Government had sought for a year - because doctors for both sides agreed that his age and failing health would make it life-threatening.

Mr. Tannenbaum, who apparently suffered a stroke last August while testifying in the case, acknowledged yesterday that he had beaten fellow prisoners, even out of the presence of Nazi guards, while serving as a kapo, or inmate overseer, at the Gorlitz concentration camp in what is now East Germany in 1944 and 1945.

He also acknowledged the Government's main deportation charge, that when he entered this country in 1949 he lied about his background, concealing that he had been a kapo in a camp and had participated in acts of persecution. Only three other Jews had been accused by the United States of war crimes, all in the 1950's, but none were deported.

''I think frankly that this was a fair resolution of the case,'' Neal M. Sher, director of the Justice Department's Office of Special Investigations, which brought the case, said after Judge I. Leo Glasser of Federal District Court signed an order stripping Mr. Tannenbaum of the citizenship he had held since 1955.

''It's the best solution for all concerned,'' said Mr. Tannenbaum's attorney, Elihu S. Massel. ''It will also avoid a truly ghastly trial, in which Jews would have had to testify against Jews, none of whom really want to remember.''

Elan Steinberg, the executive director of the World Jewish Congress, said in a statement that his organization ''feels that the Justice Department handled a very sensitive matter in a most fair and equitable way, insuring that justice was applied in a firm but proper manner.''

The case of Mr. Tannenbaum had provoked what many war-crimes experts and Jewish leaders called deep complexities and passions, raising such questions as why a Jew would have collaborated with the Nazis, whether the persecuted can also be the persecutor and how such questions can be answered more than 40 years after the fact.

Some Jewish leaders, while disavowing sympathy for any collaboration with the Nazis, drew distinctions between those who volunteered to help the Nazis and those who thought they were saving their own lives by cooperating, often with the intention of easing the brutal life of fellow prisoners.

Kapos - from the German word Lagerkapo, or camp captain - were appointed by the SS, which supervised the camps, and enjoyed special privileges such as better food, clothing and housing. In return, they supervised the work of other inmates.

According to members of his family, Mr. Tannenbaum, a retired dairy worker with three children who has lived in Brighton Beach for almost 40 years and has been a respected member of a synagogue, was born in Sieniawa, Poland. Conscripted into the Polish Army, he was sent to three Nazi camps during World War II.

After some time in a Polish camp in 1942, he was sent with other relatively healthy prisoners to the forced-labor camp in Galicia, where his Nazi captors blinded him in one eye and severely injured his back in a beating.

Finally, for eight months in 1944 and 1945, he served as a kapo in Gorlitz, supervising 1,000 prisoners who worked there in an armaments factory. His children have said that, far from persecuting Jews, Mr. Tannenbaum - the sole wartime survivor of a family of 12 - protected fellow prisoners from far worse treatment by Nazi officers. Admitted All Allegations

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=940DE1DA1539F936A35751C0A96E948260 &scp=1&sq=A+Jew+Who+Beat+Jews+in+&st=nyt

http://kuruc.info/r/1/24000/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lengyelországban, világkongresszus, megválaszolhatók, kegyetlenkedett, méltányosságból, táborparancsnok, érinthetetlenek, megszülethetett, investigations, együttműködést, fegyvergyárban, collaboration, tehenészetből, együttműködni, concentration, következtében, munkatáborban, koncentrációs, megfosztottak, megkönnyítése, mindannyiukat, életveszélyes, kollaborációt, érvényesüljön, elítélhessék, megdorgálják, távollétében, participated, egyetértenek, rabtársaival, complexities, organization, bántalmazása, collaborated, acknowledged, előrángatják, zsidókínzó zsidókápók, talaj alól, összes kártékony, ország ismét, dühöngő zsidóknak, náci táborban, lengyel születésű, szövetségi bíróság, náci munkatáborban, bíróság azonban, védelem részéről, rossz egészségi, zsidók tesznek, gutaütésen tanúvallomás, gorlitzi koncentrációs, egykori Kelet-Németország, York Times, Átadják Zentait, Jacob Tannenbaum-ot, Zentai Károly, Egyesült Államokban, Neal, Különleges Nyomozati, Elihu, Elan Steinberg, Zsidó Világkongresszus, Brighton Beach-i, Beat Jews, Nazi Camp Is Stripped, ROBERT, Polish-born Jew, United States, Justice Department, Jacob Tannenbaum, East Germany, Special Investigations, Judge, Federal District Court, World Jewish Congress, Some Jewish, Brighton Beach, Polish Army, World War II, Admitted All Allegations,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Pillangó  Ünnepelj csak  A lelki élet nem arról szól, ....  Muratáj  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  György napra  Szent György nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Viharban csak az a fa marad ál...  A boldogság ült a világvégén  Idézetek a barátságról  képre írva  S a dalok tanulsága  Gondolatok az életről és szere...  Az Európai Unió is foglalkozik...  A lelki élet nem arról szól, ....  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A végzet az  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Maradék idő  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A végzet az  Jó éjszakát  Viharban csak az a fa marad ál...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Bella István: Zsoltár  Naplemente  A Mester kezének érintése  Volt egy...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A Gömb  Nehezen engedem  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Naplemente  Különös!  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ébredj  A könnyek összegyűjtése 
Bejegyzés Címkék
zsidókínzó zsidókápók, talaj alól, összes kártékony, ország ismét, dühöngő zsidóknak, náci táborban, lengyel születésű, szövetségi bíróság, náci munkatáborban, bíróság azonban, védelem részéről, rossz egészségi, zsidók tesznek, gutaütésen tanúvallomás, gorlitzi koncentrációs, egykori Kelet-Németország, náci őrök, kormányzat kiutasítási, férfi vallomása, tábor kápója, zsidók gyötrésében, 50-es években, ügyben igazságos, legjobb döntés, igazán szörnyű, olyan ügyben, zsidó ügyvéd, talmudista elveknek, zsidóknak kedvezően, bíróság érzékenyen, igazság keményen, zsidónak együttműködni, üldözött gyötörheti-e, efféle kérdések, nácikkal történő, német Lagerkapo, jobb minőségű, többi táborlakó, tehenészetből ment, lengyel hadseregbe, második világháború, lengyel táborból, fegyvergyárban dolgozó, vádakkal szemben, kormány azonban, rabokkal szemben, panaszosok minden, németek távollétében, stroke last, fair resolution, truly ghastly, statement that, very sensitive, most fair, retired dairy, respected member, lengyelországban, világkongresszus, megválaszolhatók, kegyetlenkedett, méltányosságból, táborparancsnok, érinthetetlenek, megszülethetett, investigations, együttműködést, fegyvergyárban, collaboration, tehenészetből, együttműködni, concentration, következtében, munkatáborban, koncentrációs, megfosztottak, megkönnyítése, mindannyiukat, életveszélyes, kollaborációt, érvényesüljön, elítélhessék, megdorgálják, távollétében, participated, egyetértenek, rabtársaival, complexities, organization, bántalmazása, collaborated, acknowledged, előrángatják, határvonalat, tanúvallomás, augusztusban, szállították, megfosztotta, kiválogatott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.